divendres, 25 d’abril del 2008

MEXIC DF I OAXACA!!

Qué pasa güey????

Ja som a Mexico lindo!!! Primera parada la capital...més ben dit, la immensa capital...25 millons de persones viuen en una ciutat impossible de visitar en menys de 2 setmanes. Per tant, nosaltres ens limitem a recórrer el centre històric visitant la catedral, el zócalo, el palau de govern amb els murals de Diego Rivera, la central de correus, el palau de Belles art...i tot amb un guia collonut que ens ofereix gratuitament l'hostal on ens hospedem (potser per això era collonut?). Al vespre ens retrobem amb la Luz, una noia mexicana que vem conèixer a Tailàndia...mira si fa temps que ella ja ha treballat en un lloc 5 mesos, i ara ja en fa 2 que no treballa...si, si, ja fa temps que viatgem, oi?. Res doncs, unes cervesetes i posant-nos al dia.
L'endemà s'ofereix a portar-nos en cotxe a les ruines de Teotihuacan, així que els tres desafiem el Sol per recórrer aquesta ciutat històrica durant més de 2 hores, pujant les innumerables escales fins al cim dels temples del sol i de la lluna, i perdent-nos en el laberint del temple de Quetzalcoatl (com m'agrada aquest nom...). A la tarda, dinar i visita a la zona rosa de DF (res a veure amb el barri rosa d'Amsterdam), caminar pel Passeig de la Reforma, bosc de Chapultepec, i entrada al Museu Antropològic quan ja tancaven. Al fer-se fosc, ens vem despedir de la Luz en una estació de metro, desitjant retrobar-nos un altre dia, en un altre lloc.
L'endemà viatjem a la bonica i colonial ciutat de Oaxaca. Aquí hi va haver molt merder fa uns mesos, però ara ja estant recuperats. És una ciutat preciosa, però hi fot un calor del dimoni. En el zócalo i la plaça de la catedral hi ha molt ambient, amb gent tocant i ballant música de tot tipus, sentats en els bancs contemplant el panorama, o prenent un gelat o l'especialitat d'aquesta ciutat: la xocolata calenta...mmmhhh!!!
Avui hem visitat el convent de Santo Domino que ens ha posat al dia de la història de la ciutat, i hem al.lucinat amb l'església del mateix nom, sense dubte un de les esglésies més boniques que he vist (..i mira que he vist esglésies..).
Abans de marxar cap a San Cristóbal de las Casas, tot i que l'oficina on havíem encarregat el tour ens ha fallat, l'home de l'hostal ens ha portat amb cotxe fins a Monte Albán, la primera ciutat prehispànica on es va desenvolupar un sistema d'organització territorial. El lloc és místic, emplaçat sobre una muntanya amb Oaxaca als seus peus, i amb els diferents temples, el camp de joc de la pilota, i les diferents tombes ocupant un espai on antigament (molt antigament) hi havien viscut 75000 persones. A més, nosaltres som els últims en sortir del recinte, per la qual cosa ens trobem durant una estona tot sols rodejats de tanta història...pell de gallina!!!
Ara ja marxem per fer, una vegada més, un bus de nit.
El dia de Sant Jordi, tot i que vaig buscar roses vermelles, no en vaig trobar. Per tant, la Mariona no va tenir rosa (a part de les virtuals que ha rebut) i, conseqüentment, jo no he rebut cap llibre (a part del que, suposadament, m'espera a casa). Això si, el Barça el vem veure i a l'acabar el partit vaig trucar al Jan Laporta per demanar-li que em deixi jugar de davanter centre a Old Trafford per marcar algun gol...si em diu que si, potser tornem abans!!!
I vosaltres, com va anar la diada?

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Quim,

Aixo de jugar de davanter al old trafor esta complicadet, no per la teva qualitat com a jugador, pero crec que despres de tantes cervesses, em temo que el teu estat de forma no es el mes idoni per aguantar 2 horetes de match. Com a revolsiu podria ser, pero.

Mariona,
Ja som Facebook friends!!! Quina ilusio. T'ha de posar un foto per ja!!

---

El nostre St Jordi va esta forca be, rosetes llibre i sopar, aixi si, car molt car... pero algu ha de gastar el diners i si no ho fem nosaltres no si qui ho fa.

Salut i compte amb el chillies que fan sortir unes morenes de collons!!!

Una abracada gueysssssssssss

Albert from under, very under

Anònim ha dit...

CHINGA HUEVONES!!!YA SABES PUES,
LOS MEJICANOS SON CAN MACHOS QUE SE PEGAN ELLOS MISMOS...
Per aqui la diada molt be, un dia espectacular, moltes dones compran llibres i homes corrent amb les roses a ultima hora... un camp nou amb 96.000, i com no modifiquin les porteries..no hi ha qui marqui...
Respecte lo de davanter... no es mala idea, tot i que estiguis buscant arreu del mon la millor cervesa i les hagis provat totes i mes...els jugadors del barça no crec que sen prenguin menys que tu...
hey les fotos son finissimes!!!
Una abraçada inmensa pels dos!!
Jordi Carrera

Pd:records del jan galí quim que em pregunta per tu a vegades, i jo li faig una mica de resumillo..ja saps que per ell aixo del blog pot ser una lluita sense fi..

Anònim ha dit...

!!ARA SI!!!...Tot i que el teu pare sempre diu que viatjo,ja veus que només es virtual,doncs fins despres de quasi bé 10 mesos i 14 paisos que us heu recorregut,no et puc dir...ara si que sé de que em parles...jo també he estat a Mèxic D.F.!!
Teotihuacán ( "lloc dels déus")....Chapultepec...Quetzalcóalt...llocs mítics,fascinants..però sobre tot el nom.....!!! acollonant!! ...i quan el mexicá de torn deixa anar aquell..." y aqui el templo de "quetzalcoatel" "...ja s'et fa inoblidable!!!.Altre cosa no se ,però els noms de Mèxic no tenen desperdici!!!
Apa ...no us moveu d'aquest oàsis d'ilusió en que esteu,dins d'aquest mon cada vegada més desèrtic d'alegries .Un peto (mare)

Anònim ha dit...

Eps!
Doncs per aquí un Sant Jordi un pel descafeinat...això de tenir la dona a Brooklyn doncs només et deixa l'opció d'enviar les roses per Interflora i ella enviar el llibre per correu...espero que aviat la pogueu conèixer tot i així...

Una abraçada!!
Salva

Anònim ha dit...

Quim i Marions!
Sóc la Laura. Us he intentat enviar e-mails però no hi ha manera de que els rebeu!La meva direcció és laurix_22@hotmail.com!
Un petó molt fort i seguiu disfrutant...