dimarts, 22 de gener del 2008

EL PAIS DE LA FESTA!

Despres de 25 hores d´autobus (si,si, 25 hores, tot un dia sencer), vem arribar a Salvador de Bahia amb forma de 4. Nomes arribar ja sentiem els tambors ressonar per les parets de la ciutat mes africana del Brasil. Ens vem dirigir al Pelourinho (centre antic de la ciutat) on ens vem allotjar en dormitoris compartits. I com que no estavem cansats...vem anar a un assaig d´una escola pel Carnaval que sera els dies 1-3 de febrer, i clar...mes color..mes tambors...i mes caipirinha!! No n´aprendrem mai!!
L´endema, pero, erem persones. Ens vem dedicar a caminar pel carrers empinats i adoquinats del Pelourinho, on a cada cantonada et trobes gent amb tambors seguint uns ritmes que nomes ells poden seguir. Aixo si, tots de color amb uns cossos que la Mariona no hi ha manera que m´escolti..i aixo que jo no em miro a les brasileres, eh???
Al vespre, com cada dimarts, baralla de grups de percussio pels carrers, ressonant tota la ciutat, i fent-te moure sense adonar-te´n. Una passada!! Tambe vem anar a un concert una mica tronat.
L´endema vem anar a la platja de Barra a fotre´ns vermells i veure aigua de coco, i al vespre a veure un espectacle de dances tradicionals brutal, amb samba i capoeira inclosos.
El pas seguent va ser anar a Morro de Sao Paulo. Un lloc impressionant!. No hi ha carrers pavimentats, ni cotxes o vehicles motoritzats, sencillament hi ha uns tios catxes que transporten maletes amunt i avall amb carretes. Els carrers son de sorra de platja, i et condueixen a 4 platjes basicament, de les quals pots triar la mes tranquila, o la mes marxosa, o la de grans resorts, o la mes familiar. Tot banyat amb aigua transparent, i acompanyat amb varis bars per anar prenent alguna cosa fresca. I al vespre, es transforma en un assortir de taules plenes de beguda i menjar ambulant, musica en directe a cada bar, desfiles de persones lluint el seu bronzejat, i tot enfocat per una lluna quasi plena que plateja l´aigua del mar que acarona als enamorats que s´estimen prop de les onades. La festa, pero, es mes internacional que no pas a Salvador.
Tornant a Salvador per recollir les sabates que el Quim es va deixar a l´hostal, ens dirigim a l´estacio per agafar un bus de nit que ens porta a Maceio (una altra nit al bus..ja ens anem acostumant)
Ara estem a Maceio. Ahir vem relaxar-nos a la platja de Pajusa, menjant sota una sombrilla per evitar que el Sol ens cremes. I avui hem anat a veure tres platges paradisiaques...la Praia do Frances, la Praia de Barra de San Miguel, i l´estrella Praia do Gunga!!! Aquesta ultima son tot de palmeres que toquen la sorra blanca i fina, i amb una aigua transparent. Molt xula!!
Dema ja anem a Olinda, patrimoni dela Unesco.
Un peto a tots!!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Bona descripció, però com no veig els retratus tinc d'anar a buscar a linterné. Guapo perque sí, però molt turístic. La temperatura tropical. Naltres aqui amb un anticiclón que no s'en va, ni que l'empenyin, fot uns dies macos i molt poc fred. Lo dels tambors, les platges que he vist i la caipirinha m'han fet dentetes.

Anònim ha dit...

Mariona!! On son les fotos dels brasilenys!! Vull dir de Brasil...
Glo.

Anònim ha dit...

Jo vull viní.
Salva

Xali ha dit...

Eps!!!
Molt guapo això de Brasil!!
M'ha exolicat el xavi que potser ens trobarem a Cancun cap a finals de maig. Seria brutal, a veure si ho fem coincidir!!
Molts records de la Laura Pinyol, que la tic aquí i li he ensenyat el vostre blog. Bé de fet li ensenyat a ella i a la Jana, que la porta en una panxeta de cinc mesos la mar de maca!

Salut i força!
Laura, Xavi i Núria