dimecres, 8 d’agost del 2007

LAOS....AI LAOS!!!

Primer de tot, tenint en compte les dates en que estem, volem desitjar-vos molt bones vacances a tots aquells que en feu. Als que no, nomes us podem desitjar que us compensi un mica el llegir aquest blog.

Ja som a Laos. Un vol que ens va portar de Hanoi a Vientiane, ens va deixar a la capital del pais. Si be de capital no en te res. Diriem que l'edifici mes alt te tres plantes, els carrers son molt tranquils, i es respira una pau que diria que es troba a molt poques capitals del mon. En els dos dies que estem a Vientiane, comencem a entrar a la vida laosiana. Mes tranquils, mes timids, mes servicials que els vietnamites. Disfrutem d'un bon sopar al costat del riu, del joc de llums i aigua a les fonts de la ciutat, i fins i tot, fem uns tocs de futbol a l'estadi municipal.

D'aqui ens movem fins a Vang Vieng. Esta a mig cami de Luang Prabang, i es el lloc ideal per fer kayak pel riu entre les seves muntanyes. Primer dormim en un resort espectacular per 12 dollars, i l'endema (diga'ns rates) ens movem a una guesthouse per 8 dollars la nit i situada mes al centre. Es un poblacio amb cert rotllo hippy, i encarada al mon de la muntanya. Com a detall, sopavem en coixins al terra mentre per la tele posaven un capitol darrera l'altre de la serie Friends (tot i que era en angles, les tonteries del Chandler i companyia no deixen indiferent). L'estrella va ser l'excursio d'un dia que vem fer. Primer vem anar a unes coves. La primera li deien 'l'elephant cave', on la forca de l'aigua havia defigurat la roca fins donar-li forma d'elefant (una mica tronat). pero la seguent cova, la 'Water Cave', es espectacular. Per entrar a la cova et donen un neumatic gegant on t'hi has de sentar, i agafar-te d'una corda durant el trajecte. Nomes entrar has de gairebe enfonsar-te per passar pel que diriem la porta d'entrada, i despres vas seguint la corda durant una bona estona. Amb els lots al cap, vas veient l'interior de la cova, fins que, a dins, abandones els neumatics, i entres arrossegan-te per les roques fins a trobar llacs interiors i estelectites gegants. Una passada!!! I al sortir, ja tens el dinar preparat. Una delicia. Despres agafem els kayaks i ens passem remant 20 km de riu avall, amb els seus rapids (penseu que es epoca de pluges), on nosaltres vem caure dues vegades (una d'elles ens va arrossegar riu avall una bona estona fins a poder pujar altre vegada al kayak). I al final, parem al 'jumping', on a les fotos podeu veure que s'hi fa (si,si, es la Mariona). Acollonidos!!!
Avui ja estem a Luang Prabang. Vem arribar ahir. Es un poble molt maco, tambe molt tranquil. De fet, diriem que tot Laos es molt tranquil. Tambe te tenderetes hippies pel carrer, casetes d'estil colonial, bon menjar frances, i un entorn muntanyos molt verd. Dema anem a veure unes coves.

Per arribar aqui vem fer 7 hores de bus per una carretera de curves pesadissima!!!, pero les vistes eren espectaculars. A Laos, quan vem aterrissar ja ho vem veure, tots el paissatge es verd. Es brutal la quantitat de vegetacio que tenen aqui. De fet, entre camps d'arros, muntanyes, rius i llacs, coves...tot gira al voltant de la naturalesa. Uns paissatges d'insomni que et fan dir: Laos....ai Laos.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Eii!! Que sembla que el monzó segueix els vostres passos, diuen que ara ha arribat a vietnam. L'hi porteu un país d'avantatge. Que seguiu disfrutant. Jo, de moment, encara treballo, pero em refresco seguint el blog... Glo.

Anònim ha dit...

Quim i Marions!
Només arribar dels Estats Units vaig a casa l'avia i abans de poder fer-li un petó per saludar-la ja m'havia donat les fotocòpies del bloc!;p
Així que ja estic al corrent de les vostres aventures i he de dir que "xalat" llegint-les!
MOLTA SORT!!Que seguiu disfrutant...Un peto,
Laura.

Anònim ha dit...

Buenas!!Els Carrera Bou ja hem tornat de vacances..una mica passades per aigua, xo b!Veiem que esteu estupendament i les fotos són guapíssimes!Per cert Mariona felicitats s'ens va passar i Quim et felicitem per adelantat x si de cas!!Una super abraçada!!Cuideu-vos.