dilluns, 18 de febrer del 2008

LES AVENTURES A L´AMAZONES

Despres de passar la primera nit a Belem, la ciutat mes perillosa de les que hem estat a Brasil (van assaltar a tres guiris que estaven al nostre hotel), vem decidir que la seguent nit sopariem a l´hostal, i aixi ho vem fer:patates xips i galetes..mmmm!! Belem no ens va agradar!! I la sensacio de perill era palpable a cada cantonada. I perque ens hi quedem dues nits? Doncs perque el barco que ens portara a Manaus no surt fins dimarts.
Dimarts, 4 de la tarda, arribem al barco on al mati, a les 9, ja hi haviem anat per col.locar les nostres hamaques en llocs estrategics (lluny dels lavabos i del motor). Al pujar l´escaleta amb la que s´accedeix al barco, ja notes que allo no es el mateix que al mati..hi ha una mica mes de moviment...molt mes!!! Per controlar que les hamaques hi son, hem d´atrevessar un "laberinto" de gent i hamaques que ens deixar flipats. Per sort, hi son. I aixo que el barco no surt fins d´aqui a dues hores, a les 6, suposadament. Aixi que va arribant gent, i van penjant el seu llitet fins a crear-se una superficie de teles flotants tocant-se entre elles, amb totes les maletes per sota. No ens ho podem creure!! El barco son 4 pisos, el de sota es la bodega, on nomes hi va carrega, el primer es tot obert, sense finestres, i hi van persones; el segon es igual que el primer pero amb finestres i amb teoric aire condicionat (no va funcionar mai), i amb algun camarot privat, i el tercer es la coberta amb camarots privats, la zona del bar, i el descobert. I perque collons no vem agafar camarot...aixo em pregunto jo!!! 6 de la tarda, segueixen carregant caixes al barco. 7 de la tarda, segueixen decarrgeant camions sencers. 8 de la tarda, i sense que ens donguessin sopar, segueixen carregant. 9 del vespre, ara ja carreguen fins i tot motos. 10 de la nit, desganats, i allo encara no es mou. Finalment, a les 11, comencem a navegar...nosaltres ja dormiem. I sabeu quans dies estem navegant...5 dies i mig, nomes sortin 3 horetes a Santarem (on molta gent parava) per estirar les cames. Tota una experiencia...dormir en hamaques 5 dies, compartir pets, rots, olors, roncs...amb mes de 120 persones, menjar arros, spaguetti i carn cada dia per dinar i sopar (no va variar el menu cap dia), tragar-te els mateixos 3 CD de musica durant els 5 dies.... I que cony hi fotiem alla? Valia la pena? Doncs si!! Navegar per l´Amazones es especial. La magnitud del riu es impressionant. Els trobaments de les aigues a Santarem i sobretot a Manaus son unics al mon. Els capvespres son cels de foc que se´t tiren a sobre. El paissatge de bosc i selva, amb aillats focus socials, amb milers d´ocells, milers de vaques i bous, i innumerables dofins de cos rosa que es divertien al passar amb el vaixell. Qui ho hagi fet, sabra del que parlem!! A mes, el bon rotllo es a tot el barco, amb gent molt amable, moltes rises, partidetes de poker, una mica de cachaça, i xerrades i xerrades amb brasilers i estrangers!! I avui hem arribat a Manaus. Teoricament hauriem d´haver arribat ahir, pero aqui tot es diferent...tranquilo!! calma!!! Com que ens queden pocs dies per estar a Venezuela, avui ja marxem cap alla. 18 hores de bus!! Burros!! Descanseu!! Potser si...pero ja descansarem alla!!

6 comentaris:

Gloria ha dit...

Hola!! El meu cosi i la seva dona son de venezuela i sempre ens han parlat molt be de Los Roques (o algu aix�), de isla margarita i d'unes muntanyes que no me'n recordo com es diuen, pero que sempre diuen que algun dia ens hi volen portar d'excursi�. B� ja ens explicareu que hi trobeu. Glo.

Anònim ha dit...

Ei!
A on aneu de Veneçuela? Si anèssiu a Barquisimeto aneu a visiatr a les meves cosines!!!Visitereu el Salto de l'Angel? Anireu a les illes? i a Mèrida? Bé, crec que us pot agradar!!Una abraçada i cuideu-vos!!Vigileu amb el que dieu, no fos cas que en Chàvez no li agradi!!
Anna Bou

Anònim ha dit...

Com es nota que l'Anna coneix Veneçuela.......Quina jove més internacional que tinc....
Petonets
Montse

Anònim ha dit...

IMPRESSIONANTS LES FOTOS DEL BRASIL
GLO

Anònim ha dit...

la veritat....m'he quedat sense paraules...principalment per dos motius....
1- Les fotos!!!..quina maravella!!!,..pell de gallina...
2- Sempre m'ha agradat l'aventura i el esprits aventurers....però aixó es massa....ja ho dius tu Quim..."a la guerra?...doncs a la guerra!! "
De totes formes gastat algun duro més i ves més segur que aquests centroamericans la poden liar facil!! Molts petons!!

Anònim ha dit...

QUE LA SUERTE OS ACOMPAÑE!!!....
Acaba d'enfonsar.se un vaixell del amazones,amb uns quants morts i desaparaguts.....
Avans d'ahir va caure un avio en el vol Merida - Caracas.....i vosaltres de treking per Roraima!!....,lo dicho ...que la suerte os acompañe..i aquest Angel del Salto us protegeixi!
Mare