dimarts, 27 de novembre del 2007

SYDNEY...LOVELY SYDNEY!!

Ja l'hem trepitjat i si...és tan maca com es diu...però anem pas a pas.
Sortint de l'aventura marinera ens vem dirigir cap a Magnetic Island, agafant el ferry a Townsville (una ciutat que ens va quedar per veure, i que feia molt bona pinta). Perquè Magnetic Island...doncs perquè finalment vem poder veure, agafar i fotografiar-nos amb un koala...i sabeu què? Son molt 'monos', amb uns ullets que es fan estimar...però fan pudor!!! El dia que vem arribar vem fer una caminada a veure si en veiem, i al no tenir sort, l'endemà vem fer una visita a una mena de reserva animal on vem poder agafar cocodrils, llangardaixos, i el citat koala...i si...feia pudor!!.
Finalment vem arribar a Cairns. Es una de les ciutats més grans de la costa est, però no tens la sensació d'emprasonament de les grans ciutats catalanes. Aqui tenen molt terreny i l'aprofiten molt bé. La ciutat és força bonica, amb una passejada vora el mar memorable. Des d'aquí vem anar a fer una visita a la Gran Barrera de Coral. Tot i que basicament agafes el barco i et porten a una illeta rodejada de coral (diriem que per veure bé la barrera gairebé només s'aconssegueix per via aèria), la imatge et queda grabada instantàniament. Veus, al mig de l'aigua, com s'aixeca un petit tros de sorra blanca on hi ha crescut herba i on hi habiten multitud d'ocells. Al voltant, les onades acaronen la sorra convertint, gradualment, el blau fosc de la profunditat fins al blau cristal.lí de la costa. I llavors et submergeixes a l'aigua (snorkelling i submarinisme) i flipes!!! A part dels animals (mil peixos diferents, dues tortugues que et segueixen, etc), al.lucines amb el coral. No et pots creure que hi hagi coral de tantes formes, tamanys i colors...una passada!!
Després de l'experiència aquàtica, vema anar dos dies a Cape Tribulation. Es un lloc on el 'Rain forest' es troba amb el mar. I realment és aixi. Es un entorn de selva, amb els bungalows enmig de l'olor a natura i del concert de la gran varietat d'ocells que hi ha, que s'acaba justament allà on exclaten les onades. Per tenir una idea...al bungalow on erem hi ha un restaurant que dóna al mar, i la setmana anterior hi havia un cocodril tocant el restaurant que s'havia quedat allà durant uns dies...quin 'cague', no? Per allà fas excursions per la selva, et banyes en el riu que desemboca al mar, i gaudeixes del paissatge. També vem fer una parada en una altra reserva animal on, entre altres animals, vem poder veure i donar de menjar als kanguros!!
Deixant la costa est, agafem un vol que ens porta a Sydney. Ens instal.lem a casa del Carles i la Gisela (dos amics d'uns amics nostres...i que ara ja són amics també) i tornem a tenir converses en català amb altre gent. Ens indiquen coses sobre la ciutat, i l'endemà ja comencem a caminar-la. I ens agrada molt. Molt, molt!! La zona de la opera, el Harbour Bridge, continuar investigant els carrers del barri 'The Rocks', passejar pel centre econòmic amb el Hyde Park davant, i veure els vaixells com transporten gent amunt i avall per tota la bahia...és sensacional. No et canses de veure l'edifici de la òpera des de tots els angles. I al vespre...espectacle de ballet!! Ja que hi érem, vem anar a veure un espectacle força 'xulo'.
L'endemà vem anar a Manly, amb el ferry, i vem gaudir d'un dia calurós veient com la gent desafiava les onades a la seva platja principal, i caminant per l´Scenic Walkway. Era dissabte, i molta gent es desplaça fins aqui per gaudir del cap de setmana.
I com que tot allò que veiem, tot allò que volem provar...l'endemà ja érem sobre una planxa de surf a la bonica platja de Bondi Beach. Una hora i mitja va ser suficient per generar-nos les agulletes necessàries pels pròxims dos dies, omplir l'estómac d'aigua salada, donar voltaretes sense parar entre les onades, i comprovar que això del surf és més difícil del què ens pensavem. Tot i aixi, alguna vegada ens vem posar drets (és com el golf...un bon cop justifica una partida). Ho seguirem intentant!! Al vespre, per compensar l'esforç, vem anar a sopar a un restaurant brasiler on et van posant carn fins que dius prou...i la carn aqui es molt bona!!!
El dia següent vem anar a les Blue Mountains. Vem anar a l'Echo Point de Katoomba (on ens va deixar el tren) i vem veure a primer pla les espectacular Three Sisters, tres penyasegats d'alçada prominent, que semblen controlar una immensa extensió de bosc que es troba a molts metres sota els teus peus. La caminada fins al peu de la Vall val la pena, sobretot si la pujada es fa amb un cremallera que t'evita un ascens infernal.
I avui, com a últim dia Sydney, hem anat als Jardins Botànics, al Farm Cove per tenir una altra visió de la òpera, hem creuat el pont i corregut sobre ell quan s'ha posat a ploure, i hem aprofitat per fer un tour d'una hora per dins la òpera. En resum, més visita a la ciutat i més bocabadats que ens quedem!!!
Definitivament, Sydney ens ha agradat molt....i per tant, ens la apuntem per tornar-la a visitar.
Demà volem a Ayers Rock per visitar l'Uluru. Ja us ho explicarem.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Ep nois!!
No us podeu imaginar l'enveja que ens feu!! quins records...mmm
Osti a veure si pengeu fotos d'Australia!!!!!
Nosaltres Sidney també la tenim a la llista per repetir!!
Com ja sabey aquest cap de setmana celebrem el cap d'any cubano però falta FERRO!!! us trobarem a faltar!
Una abraçada,
Lluis i Berta

Anònim ha dit...

Quim&Marions,

Molt bona descripcio de Sydney. Fa mes d'un any que vam venir cap a Melbourne, el temsp que f que diem que volem tornar-la a visitar, verue els amics i sobretot passejar..oh genial..envejeta!!

Aqui la Mireia i jo ja us estem esperant anscisos. El divendres..veniu amb les piles carregades..dormiu be a l'avio que al vespre tindrem una mica de gresca a casa...cosa tranquila...una 20 amics que no poden resistir la ilusio d'estar amb 4 catalans alhora..Ah!!! l'angles no se que tal..pero espero que el castella(Perua, colombia, xile, argenti, mexica) el tingueu bo!!!

Cuideu-vos i vigileu que fa una miqueta de calor a Ayers Rock i m'han dit que hi ha alguna que altre mosca empipadora!!!

Una abracada,
Albert

Raquel i Jordi ha dit...

Carai com corre el temps, sembla ahir que vem estar a barcelona amb els loliplanet parlant de la volta al mon i ja soy a Australia!!!! mare meva com passa tot volant!!! espero que ho estigueu disfrutant moltíssim!!!!

una forta abraçada

Raquel i Jordi
(els casi viatgers de volta al mon tb!!!!!!)

Anònim ha dit...

sou com dos peixets!!!!
ae

Anònim ha dit...

Hola !
Hem afegit aquest blog al Blogroll de Terrassa
Esperem que us agradi... i us porti moltes visites !

Anònim ha dit...

OSTITU....ara si que tinc enveja sana. Lo dels grocs amb ulls aplanats, ho regalo. Encara estic esperant el retratu de la paia de la camiseta a la nit de la lluna plena. Segur que els koalas no fan tanta pudor com el MIKU del Circul Marton. Explico, resulta que cuan el Santi i el Uri eran petits, els vai portar al CIRCUL. Per fer caleronets, un fotograf disfraçat de pallasso i amb el MIKU a collbe, anava amb una POLAROID (de foto al instant) retratant al personal. Llavors et donava el MIKU (que també anava disfreçat) i t'el posava al costat teu per deixarte inmortalitzat. Després de la retratada, s'emportava la bestia et donava la foto (no, sense pagar les teves mil pelones) on sortiem el tres amb el MIKU. Llavors els tres vam dir, a l'hora, la mateixa frase: "Quina pudor que feia el MIKU". Us ho prometo de debo, mira que he anat milions de vegades a menjar mongetes amb el KIM GRAN, i mai he sentit la pudor del MIKU del Circul Marton. Dubto que el koala australia faci mes pudor. Cuan torneu us ensenyare el retrato, llastima que no es pugui retratar les olors.

Anònim ha dit...

Hola guapos!!!!!!!!
que morenos i guapissims qu esteu!!!!
Espero que no fessiu la foto de la "mala puta" .....jo com que ja em coneixeu la vaig fer i despres em va caure broncot del Toni....
Un petonas molt fort als dos!!!