dimarts, 29 d’abril del 2008

SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS..QUE GUAPO!!!

Doncs si...San Cristobal de las Casas, a l'estat de Chiapas, ens ha agradat molt...també!!!
Es una ciutat amb cert passat zapatista, on tot són cases (no hi ha pisos), els carrers són adoquinats amb diferents relleus, les llums que pengen de les fasanes il.luminen lo suficient, i on cada racó té el seu encant.
El primer dia, després del tute de bus, vem descansar i relaxar-nos a la ciutat. Vem adonar-nos de la presencia indígena a la zona gaudint del museu de medicina tradicional, el mercat, i alguna de les esgésies..per cert, la catedral és groga i vermella..una passada!!
Des d'aquí vem fer dos tours: al primer vem anar a fer un recorregut pel cañon del Sumidero (és d'on s'extreu la imatge de l'escut de Chiapas), i a la ciutat de Chiapa de Corzo on vem beure un inbevible "posol" (blat amb cacao). Només migdia, va estar forsa bé, i ens va permetre recuperar-nos a la tarda de la calor passada.
El segon va ser espectacular. Vem visita les poblacions de San Juan Chamula i Zinacacan. El segon va ser per veure com feien tortitas de maiz i "posh" (una beguda alcoholica que espera't!!), pero el primer ens va deixar al.lucinats. Com és que aixo encara existeix a dia d'avui?? San Juan és un poble indígena amb les seves lleis propies, que manté les tradicions. El diumenge és dia de mercat, i es concentren centenars de gent per vendre menjar i roba, pero sobretot per vendre Pepsi, ous, i gallines...i per que? Doncs perque aixo és el que utilitzen els curanderos que hi ha a dins l'església!! Entres a l'església, i et trobes a milers d'espelmes i grupets de gent al voltant...són el curandero que aplica els seus coneixements per curar a les persones que el van a a veure. I la cerimonia consisteix en abocar Pepsi per sobre les espelmes abans de veure'n, passar l'ou amunt i avall per sobre el cos del malalt per purificar, i degollar la gallina (gall si és noi) per allunyar els mals esperits...i és cert!! Davant nostre, més de 20 curanderos aplicant-se en la seva feina, mentre al costat de l'església, un centre medic professional estava tancat per falta de pacients!!!
Pell de gallina (mai més ben dit). Ah!! I no els hi pots fer fotografies, perque creuen que els estás treient l'alma...si et veuen, t'enxampen la camara i te la rebenten davant dels nassos...i tu a callar!!
Avui hem arribat a Palenque. Pel camí hem visitat dos paratges d'aigua molt xulos: Agua Azul i Misol-Ha, on ens hem pogut fer un banyet i treure'ns la calor de sobre. A la tarda hem visitat les ruines de Palenque, situades al mig de la selva, i llastimosament saquejades varies vegades en la seva historia. Tot i que els detalls s'han perdut, el lloc i el soroll dels micos al voltant val la pena.
Demá descansarem tot el dia (ja anem a un altre ritme...bé també fan el Barsa), i l'endema cap a Guatemala!!!
Molts petons.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola!
Felicitats, ja porteu més de tres cets dies fent el pendó pel món (que es diu ràpid, eh?). Espero que disfruteu molt de guate, a nosaltres ens va agradar fer el trajecte antigua tikal amb cotxe i anar parant pels diferents poblets d'una zona menys turistica (el peten) Un petonet de part meva i del peque, que m'ajuda a escriure.
Rjnjn (ho ha escrit ell...) i Glo

Anònim ha dit...

Ei parella!!..Quina "borratxera" de països i de cerveses!!..Sembleu uns autèntic professionals..Podrieu fer l'actualització de la "Lonely Planet"??!!..de fet el blog que esteu construint s'està convertint en una guia genial de rutes, racons i anècdotes brutals!!..
PD: sento parlar del Barça Quim..però estic molt decepcionat..el partit va ser "una crònica d'una mort anunciada"..només podiem acabar d'aquesta manera amb una temporada com la que hem fet..una autèntica vergonya!!..a la merda el Zambrotta i a la merda el Laporta...ooooooopppsss!!..perdoneu el llenguatge!!..
PDII: Egara 35..campio de primera divisió!!!..aket finde anem a Ourense a jugar el campionat d'Espanya..
Molts records i petons!!..
Sellarès&Perucho