dijous, 8 de maig del 2008

FLORES i TIKAL !!

Ufff! Quan temps i quantes coses a explicar. Ho farem en dos escrits diferenciats.
De Méxic vem anar a Flores, Guatemala. Rodejat d'un llac espectacular, Flores té l'encant de deixar passar el temps amb tranquilitat, esperant la posta de sol que cada dia es supera. Després de banyar-nos al llac i disfrutar de la gent de Flores, ens vem despertar a les 3 del matí per anar cap a Tikal. Vem arribar amb el temps just per pujar al temple IV, el més alt, i contemplar amb silenci com el Sol sortia i il.luminava, als nostres peus, una extensió de selva infinita. I mentre els raigs de llum deixaven una estampa de colors inimaginable, el primer cant d'un ocell perdut va arribar fins a nosaltres, acompanyat d'una comunicació sense precedents entre ocells, reptils i monos. Aleshores, ningú es recordava d'haver-se llevat tant d'hora.. tothom agraïa está allá. La resta del matí la vem dedicar a recorrer Tikal. 4 hores amb el Juan, un guia que ens va encomenar la seva passió per la cultura maya. Ja destrossats, vem tornar a Flores per descansar.
L'endemá canviavem de país. Tot i no estar en els nostres plans inicials, vem decidir anar a Belize, per deixar enrera les ruines, i retrobar-nos amb la platja.
Sense temps de trepitjar Belize city, vem agafar un vaixell fins a Caye Caulker, al nord del país. Sense res més que carrers de sorra i un vent potent, vem integrar-nos a la cultura del "tranquilo, me estas estressando". Gent de rasa negra, amb look rastafari i reagge per les venes, es columpiaven pels carrers quant no conduien un carret de golf com a transport. Autentic!!
L'endema vem anar a bussejar. Van ser tres inmersions. La primera va ser al famós Blue Hole. Un forat de més de 300 m. de profunditat, rodejat de barrera de coral. Estavem nerviosos ja que feia temps que no bussajavem. A mes, vem baixar fins a 40 m. de profunditat. Vem arribar a baix una mica "acollonidos, i de sobte van comensar a apareixer taurons sense parar que s'acostaven cap a nosaltres. Aixo si, quan estaven a uns tres metres, s'apartaven...UFF!! A mes hi havia estalactites gegants per sota les quals vem bussejar. La veritat es que amb el titol que tenim de busseig no podiem baixar tant avall..pero el dollar es el dollar!!.
Les altres dos inmersions van ser per retrobar-nos amb els milers de colors i formes de coral, i amb infinitat de peixos que viuen en les aigues caribenyes... Un dia complet!!
Sopant amb els nous amics, ja preparavem la sortida de l'endema. Anavem cap a Placencia amb un barco durant 3 dies i 2 nits. Una altre experiencia inolvidable!!!